Utilizamos cookies de terceros para mejorar continuamente nuestros servicios. Si continúas navegando aceptas el uso de éstas.   Saber máis - Aceptar.

© Asociación Boirense de Empresarios. T: 981 847 888

https://www.facebook.com/asociacionboirensedeempresarios/https://es.linkedin.com/in/empresariosboirohttps://www.youtube.com/user/boiroaberto

  

COMPLETADO O PANEL DE POÑENTES

DO FALAME SEMPRE

  • A nova edición do evento de moda que se celebra baixo formato PECHA KUCHA terá lugar o o xoves 20 de abril.
  • Nesta ocasión o tema elixido é turismo, cultura e territorio
  • Contaremos con 5 poñentes que terán pouco mais de 6 minutos para explicarnos a súa experiencia

 

Boiro, 14 de abril de 2023

 

A A.B.E. e o CONCELLO DE BOIRO organizan unha nova edición dun dos eventos mais agardados na programación anual da asociación, o pecha kucha de experiencias innovadoras con empresas creativas que celebrase o xoves 20 de abril ás 20:30 horas no salón de actos da ABE.

Un evento que por causa da pandemia non se celebraba dende 2019 e que xa vai pola súa novena edición, o publico fiel do evento recordará que nesa ocasión mudouse o nome (FÁLAME SEMPRE) pero continuase co mesmo formato Pecha Kucha de 20 IMAXES x 20 SEGUNDOS, co que presentaranse 5 iniciativas innovadoras que explicarán ao público “como o fan” para servir de inspiración a empresarios, emprendedores e demais asistentes ao evento.

A temática elexía para esta edición é turismo, cultura e territorio e baixo este fío condutor iranse desenvolvendo as 5 presentacións.

Participantes

Mancomunidade Barbanza Arousa

IXP Terra de Barbanza e Iria

Restaurante Moanin

Patrimonio Industrial

Festivais para un territorio

 

Recordar que a entrada é libre e gratuíta pero que é preciso reservar asento xa que o aforo limitase a 80 butacas do salón de actos da ABE onde ao remate servirase un pincho.

 

Reseñas poñentes

 Mancomunidade Barbanza Arousa

 

É unha entidade pública local de ámbito supramunicipal, creada en 1974 para mancomunar servizos entre os concellos que forman a comarca do Barbanza (A Pobra do Caramiñal, Boiro, Rianxo e Ribeira), situados na zona norte da ría de Arousa (provincia da Coruña).

No 2002 a Mancomunidade céntrase nun dos seus obxectivos, o turismo, implantando accións para consolidar Barbanza Arousa como un destino turístico diferenciado e de calidade dentro do panorama nacional e internacional.

Na actualidade, Barbanza Arousa fortaleceuse como destino grazas, en boa medida, á  súa posta en valor mediante a colaboración e sensibilización co sector empresarial e a poboación local.

Fatima Cachafeiro, Xerente da entidade nos explicará o traballo que están desenvolvendo e sobre todo os contidos do novo plan de sostibilidade turística que acadou unha financiación de 1,5 millóns de euros dos fondos Next Generation

 

https://barbanzarousa.gal/inicio/es/

 IXP Terra de Barbanza e Iria

 

Documentos eclesiásticos do século XVII, cando estas terras pertencían ao arciprestado de Iria, sinalan que «todo alcanza muy buena tierra de pan trigo, mijo, centeno y viñas en que se recoge razonable vino».

Atópanse referencias en diferentes fontes históricas ata o século XIX, cando xa Rosalía fala en Follas Novas das «albariñas uvas» no seu poema «¡Terra a nosa!»: «¡Ouh miña parra de albariñas uvas, / que a túa sombra me das! [...] / ¡Xa non vos deixo, que as angustias negras / lonxe de min se irán!».

A zona baixa do litoral norte da ría de Arousa mais o leito inferior e desembocadura do río Ulla configuran esta comarca costeira onde case a totalidade da superficie dedicada ao cultivo de viñedos se atopa por debaixo dos 150 m sobre o nivel do mar, con suaves pendentes de orientación sur, protexidas pola serra do Barbanza, que achegan condicións idóneas para obter viños equilibrados e harmoniosos, con excelentes expresións aromáticas e boas características de conservación.

 

Para falarnos de viño, cultura e territorio contaremos coa presencia de varios dos bodegueiros adscritos a esta IXP.

 

https://xn--vios-hqa.ixp.gal/es/indicaciones/vino-da-terra-de-barbanza-e-iria

  Restaurante Moanin

 

Cocina feita con produtos de “proximidade” pero cun carácter viaxeiro, unha búsqueda de sabores auténticos adquiridos da experiencia: do profundo respecto ao produto y cun un punto de creatividade.

Moanin nace do desfrute e a paixón de degustar sabores e comidas do mundo co el obxectivo de sorprender ao cliente.

Desde una perspectiva autodidacta Luisma e Mirian , os propietarios que serán quenes nos acompañen na presentación, entréganse en corpo e mente ao que máis lles gusta para que seus visitantes desfruten de momentos especiais e únicos a través da cociña.

https://restaurantemoanin.com/

 

 Patrimonio Industrial por Iria Caamaño

 

Unha parte inportante da estratexía turistica proposta para a comarca do Barbanza refírese a posta en marcha dun museo da conserva, para profundizar sobre este tipo de recusos contaremos con Iria Caamaño, Doutora en Dirección e Planificación do Turismo pola Universidade de A Coruña

“Su carrera académica, hasta el año 2020, la ha simultaneado con una carrera profesional que suma más de 10 años de experiencia y que ha estado enfocada, principalmente,  al ámbito de la comercialización e intermediación turística, así como a la consultoría lo cual, sin duda, ha enriquecido enormemente su perfil científico y docente.

Actualmente, es profesora del Departamento de Sociología en la Facultad de Turismo de la Universidade da Coruña, donde imparte docencia en Grado y Máster. Sus principales líneas de investigación se centran en el impacto y papel del turismo en el desarrollo local desde su amplia visión”

Festivais para un territorio

 

17° Ribeira Sacra Festival, Esférica Rioja Alavesa e Nómade Alcusses-Alforins forman parte da familia de Festivales Para Un Territorio.

Estes tres festivais celébranse en territorios con diferente orixe e linguas diversas, pero todos teñen algo en común: a súa riqueza patrimonial, artística, histórica e vinícola, con grandes perspectivas de desarrollo.

Cada evento está deseñado a medida do seu territorio, cultura e riqueza, e en todos eles teñen cabida a música, o arte, a terra e a gastronomía. Neles encontrarás música en directo en escenarios singulares, unha selección coidada da mellor gastronomía elaborada con produtos locais e de calidade e un entorno privilexiado que admirar.

Para falarnos da experiencia completa contaremos coa presenza do promotor dos festivais, Carlos Montilla.

https://festivalesparaunterritorio.com/